Genellikle kullanılandan daha fazla protein yüzdesine sahip kilo kaybı için kalori kısıtlı diyetlerin, yağ yakımını arttırdığına, vücut yağ miktarını en aza indirdiğine, glisemik kontrolü iyileştirdiğine (Tip 2 diyabete karşı koruma) ve ayrıca zayıflama prosedürü boyunca yağsız vücut kütlesi kaybını (yağsız kütlenin korunması) azalttığına dair klinik kanıtlar vardır.
Diyet rejimlerinin geleneksel bileşimi %55 ila %60 karbonhidrat, %30’dan az yağ ve %15 sağlıklı proteindir. Daha yüksek sağlıklı protein materyali olan bir diyet rejimi oluşturma fikri kesinlikle diyetteki karbonhidrat miktarını %40 ila %50’ye düşürmek ve aynı zamanda sağlıklı proteinlerin yüzdesini toplam güç değerinin %22 ila %45’ine yükseltmek olacaktır.
Daha yüksek sağlıklı protein yüzdesine sahip diyet planı tüketimi ile ilgili avantaj teorileri şunlardır
- Daha fazla doygunluk: sağlıklı protein, en yavaş gıda sindirimine sahip olan ve aynı zamanda daha yüksek doygunluğa katkıda bulunan, bireyin daha küçük porsiyonları tüketmesine ve uzun süre doymasına neden olan bir besindir.
- Termojenik etki: sağlıklı proteinin metabolik hız üzerindeki termojenik etkisi, diğer çeşitli makro besinlerden daha iyidir. Gıdanın termal etkisi (ETA), bir yemek yedikten sonra gözlenen enerji giderindeki artıştan oluşur. Bu enerji harcaması, tüketilen besinlerin sindirim, emilim ve metabolizma süreçlerini yürütmek için gereklidir ve aynı zamanda bir kişinin günlük güç harcamasının yaklaşık %5-10’unu karşılayabilir. Proteinin payı kesinlikle %25 ila %30, karbonhidratlar %6 ila %8 ve lipitler/ yağlar %2 ila %3 olacaktır.
- Azaltılmış insülin geri bildirimi: diyet planındaki daha düşük karbonhidrat miktarının neden olduğu vücut yağ bozulmasının daha iyi uyarılması.
- Zayıflama sırasında kas dokusu kütlesinin korunması: yüksek sağlıklı protein tüketimi, zayıflama diyetlerinde kas kütlesi kaybını en aza indirir. Vücudun Kas doku kütlesi daha fazla web içeriği, enerji metabolizması daha hızlı.
Proteinlerin ve karbonhidratların uyumlaştırılması Kas kütlesinin elde edilmesine yardımcı olur
Bu yüzdenin, kahvaltı, ikindi çayı ve akşam yemeği gibi ara öğünlerde karbonhidratlarla ilgili sağlıklı proteinlerin dahil edilmesiyle arttırılması önerilmektedir. Öğle ve akşam yemekleri gibi büyük öğünlerde, özellikle de diyet planındaki doymuş yağ içeriğini artıran evcil hayvan kökenli proteinlerde sağlıklı proteinin artması önerilmez. Kahvaltı tam güç değeri yaklaşık %20 ‘ si, (keten tohumu omega 3 bol miktarda (zeytin yağı, fındık, kestane, avokado) (süt, yoğurt, peynir, yumurta, ton balığı, soya, nohut yapıştır) yağsız protein ile meyve karbonhidrat (C sebze, tüm tahıllar ve ayrıca) bağlama ve “mükemmel” tekli doymamış yağlar ve çoklu doymamış yağlar, Chia, ton balığı, sardalya, somon, vb alması gereken bir yemektir.).
Atkuyruğu). Bilimsel çalışmalar şu anda kahvaltı yapmanın gün boyunca glisemik kontrolü, kilo kontrolünü ve kalp hastalığı tehditlerini geliştirdiğini ortaya koymuştur. Bununla birlikte, daha büyük bir protein yüzdesi ile çok daha güvenilir görünmektedir. Amerikan aşırı kilo Dergisi’nde yayınlanan bir çalışma, 12 hafta boyunca metabolik Ayarlamalar yapılmadan 28 aşırı kilolu ergenle gerçekleştirildi ve 2 çeşit kahvaltı ile 2 genç takıma ayrıldı.